Tervetuloa rippikouluun 2018!

On se aika vuodesta, jolloin ilmoittaudutaan ensi vuoden rippikouluun. Rippikoulu on vapaaehtoinen, ja saat itse päättää haluatko käydä sen. Voit käydä rippikoulun helpoimmin omassa kotiseurakunnassasi täällä Ypäjällä, mistä lisätietoja alla.

Ypäjän seurakunnan rippikoulu alkaa ilmoittautumisella maanantaina 9.10. klo 18 seurakuntatalolla.

29.10. Vanhempainpäivä. Aloitamme päivän klo 10 messulla, jonne sinä ja vanhempasi ovat tervetulleita. Messun jälkeen jäämme kirkkoon, jossa on mukavia tehtäviä sinulle ja vanhemmillesi yhdessä. (Ennen kirkko on saatavilla vähän purtavaa kirkon eteisessä klo 9.40, jos nimittäin jäi aamupala niukaksi)

To 9.11. Suomalainen Messu Feenixissä Forssassa klo 19. Lähtö linja-autolla klo 18.

Kuten varmaan huomasit, kirjeen mukana tuli myös ilmoittautumislomake. Se tulee täyttää ja antaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Vanhempainpäivässä saat rippikoulukortin, johon keräät nimmareita eri tilaisuuksista (messut, nuortenilta, kaste, häät, hautajaiset, musiikkitilaisuus jne) rippikouluvuotesi aikana. Niistä kerromme tarkemmin, kun tapaamme.

Leiri on Tammelassa Eräkeskuksessa ma 4.- su 10.6.2018 .

Konfirmaatio kirkossa su 17.6.2018 klo 10.

Ypäjällä on ensi vuonna myös Hevosrippikoulu. Sinne haetaan Hevosopiston nettisivujen kautta.

Hyviä vinkkejä seurakunnan tapahtumista saat Forssan Lehden ja Loimaan Lehden kirkollisista ilmoituksista, Ypäjäläisestä ja Ypäjän seurakunnan kotisivuilta (www.ypajanseurakunta.fi). Samoin Kartanon koulun ilmoitustaululla on ajoittain ilmoituksia tapahtumista.

Infokanavana toimii myös Riparia varten perustettava WhatsApp-ryhmä. Siihen sinut lisätään, kun laitat rastin ilmoittautumislomakkeen kohtaan ja annat siihen näin luvan.

Konfirmoituminen vaatii rippikoulun hyväksytyn suorittamisen.
Rippikoulu tulee viemään aikaa, erityisesti kesäkuussa, jonne leirijakso sijoittuu. Harrastukset ja kesätyöt kannattaa siis sopia niin, etteivät ne estä rippikoulun suorittamista. Jos et johonkin yhteiseen pääse, niin ilmoita etukäteen.

Rippikoulusta kerätään osallistumismaksu, jonka on tarkoitus kattaa osa rippikoulun ruokakuluista. Osallistumismaksu on 105 euroa.
(Maksusta voi anoa vapautusta kirkkoneuvostolta). Maksuohjeet saat kevään aloitusviikonlopun jälkeen. Keväällä kutsumme huoltajat myös vanhempainiltaan, jossa käymme tarkemmin läpi leiriosuuksien sisältöä ja rippikoulun periaatteita.

Mielenkiintoista rippikouluvuotta, ja Taivaan Isän siunausta!

Vesa Parikka, Kirkkoherra, 040-8049251, vesa.parikka@evl.fi                                                                                             Juha Puhtila, Nuorisotyöntekijä, 040-1484108, juha.puhtila@evl.fi                                  Terhi Hakala-Vappula, Diakonissa, 040-5536362
Kaija Saukkola, Kanttori, 040-1465274