Rippikoulutyö

Rippikoulun tehtävänä on kristillisen uskon pääkohtien oppiminen ja ymmärtäminen. Opetellaan kirkkovuosi ja seurakunnan toiminta. Musiikilla ja laululla on tärkeä sija.

Vastuuhenkilöinä ovat: nuorisotyönohjaaja, kirkkoherra

Rippikoulu on kestoltaan pitkä, marras-elokuu ja se tekee siitä miellyttävän ja väljän, sekä oppilaille, että opettajille. Pidempikestoisen rippikoulun hyviä puolia ovat mm. se että nuoriin tutustuu ja heidät oppii tuntemaan, jolloin leireille on helpompi mennä ja mahdolliset riskit tai huomioitavat asiat on jo tiedossa. Myös nuorten on varmasti helpompi lähteä leirille, kun ohjaajat ja isoset ovat tulleet vuoden mittaan tutuiksi.

Isosten ikäjakauma on laaja, mikä on hyvä asia. Vanhat isoset opettavat uusille isosille asioita ja tapoja, joita ei välttämättä isoskoulutuksessa opi, vaan jotka tulevat kokemuksen myötä. Uudet isoset puolestaan tuovat uusia ideoita, joita kehitellään.

Lisätietoa rippikoulusta antaa kirkkoherra Vesa Parikka p. 040 804 9251