Kirkkoherranvaalit 2020

Ypäjän seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra 1.4.2021 alkaen. Kirkkoherra Vesa Parikka jää silloin eläkkeelle.

Virkaa ovat määräaikaan mennessä hakeneet Kiteen vs. kirkkoherra Juha Aronen, Akaan kappalainen Tero Kuparinen, Messukylän seurakuntapastori Pentti Lehto ja Uudenkaupungin vs. kappalainen Samuel Mäkinen.

Seurakunnassa toimitetaan välillinen vaali ja kirkkovaltuusto suorittaa valinnan 16.11. Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on todennut kaikki hakijat kelpoisiksi ja antanut lausuntonsa heistä. Tarkempi arviointi jää seurakunnan tehtäväksi. Hiippakunta vahvistaa vaalin tuloksen ja antaa sen jälkeen virkamääräyksen valitulle.

Seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua hakijoihin vaalipaneelissa 4.11. klo 18 Ypäjän kirkossa. Myös seurakunnan nettisivuille tulee tietoa hakijoista.