RIPPIKOULU 2021

Tiedote koskien Ypäjän seurakunnan rippileiriä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri piti tiedotustilaisuuden 27.5. todeten Kanta-Hämeen maakunnan olevan selkeästi koronan suhteen leviämisvaiheessa. Johtajaylilääkäri Sally Leskinen on keskustellut alkavan kesän tilanteesta seurakuntien edustajien kanssa. Kesäleirien ja muiden vastaavien pidempikestoisten suurempien kokoontumisten osalta suositellaan pidättäytymään yli 10 hengen leirien järjestämisestä.

Tämä tuo harmillisia muutoksia myös Ypäjän rippileirin osalta. Leirin siirtäminen tulevaisuuteen olisi mahdollinen vaihtoehto, mutta ei takaisi sittenkään leirin pidon varmuutta. Samoin siirto aiheuttaisi esimerkiksi konfirmaation siirtämisen toiseen ajankohtaan. Myös monien perheiden toive on, että rippikoulu saataisiin pidettyä aiemmin sovittuna ajankohtana, jolloin muut kesän suunnitelmat säilyisivät ennallaan.

Tämän vuoksi rippileiri muutetaan pidettäväksi ns. päiväleirinä seurakunnan omissa tiloissa päivittäin 7.6-12.6.2021 kello 10-16 välisenä aikana. Näin toimien voimme toimia mahdollisimman koronaturvallisesti, asettaen kaikkien leiriläisten terveyden etusijalle.

• Päiväleiri alkaa päivittäin kello 10.00 seurakuntakeskuksella ja päättyy kello 16.00.

Tämä aiheuttaa kuljetustarpeen päivittäin seurakuntatalolle. Pyydämme ensisijaisesti vanhempien hoitavan nämä rippikoululaisten kuljetukset ja ottamaan huomioon mahdolliset ”kimppakyydit”.

Pakottavassa tilanteessa seurakunnan työntekijä voi hoitaa kuljetuksen, johon tarvitaan huoltajan kirjallinen lupa. Mikäli tarvitsette kuljetusta, ottakaa yhteyttä kirkkoherra Pentti Lehtoon puh. 040-8049251.

• Rippikoululaiset jaetaan pienryhmiin ja ryhmät eivät ole tekemisissä toistensa kanssa, vaan isoset ohjaavat oman ryhmänsä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.
  • Rippikoululaisille tarjotaan päivittäin lounas.

Teille on lähetetty rippileiriä koskeva lasku, jota muuttuneen tilanteen vuoksi ei tarvitse maksaa. Päivärippileiristä seurakunta ei laskuta mitään. Mikäli olette jo ehtineet maksaa leirimaksun olkaa yhteydessä seurakuntatoimistoon puh. 02 767 3108, jotta saamme palautettua rahat teille takaisin. Niille jotka eivät ole laskua ehtineet maksaa, seurakunta lähettää viikon 23 aikana hyvityslaskun.

Toivomme voimia ja ymmärrystä kaikille ja haluamme tästä muuttuneesta tilanteesta huolimatta tarjota riparilaisille ikimuistoisen viikon. Mikäli teillä on kysyttävää leiriin liittyen, ottakaa rohkeasti yhteyttä:

Kirkkoherra Pentti Lehto puh. 040-8049251

Diakoni ja leirin turvallisuusvastaava Katriina Laiho puh. 040-5536362