SEURAKUNTALAISTEN KUULEMISET SUUNTAAVAT SELVITYSTÄ

HUMPPILA-JOKIOINEN-YPÄJÄ TIEDOTE 2.2.2024

Humppilan, Jokioisten ja Ypäjän seurakuntien liitosselvityksessä on käyty ensimmäinen seurakuntalaisten kuulemiskierros. Kaikissa kolmessa seurakunnassa järjestettiin kuulemistilaisuudet. Tilaisuuksissa oli läsnä 40-70 kuulijaa. Mukana oli niin luottamushenkilöitä kuin seurakuntalaisia. Liitosselvityksen ohjausryhmä oli vahvasti kuulolla tilaisuuksissa.

Kaikissa kolmessa tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti. Yhteiseen pohdintaan nostettiin esiin näkökulmia liittymisen puolesta ja vastaan. Mietinnässä olivat yhteenliittymisen uhat ja mahdollisuudet. Puheenvuoroissa oli kuultavissa sekä varauksellisuutta että innostusta.

Kolme keskeistä teemaa olivat paikallinen identiteetti, tutun toiminnan jatkuvuus ja luottamuksen rakentaminen.

Kuulemisten jälkeen ohjausryhmä kävi kokouksessaan 1.2.2024 läpi palautteen ja keskeiset havainnoit kuulemistilaisuuksista. Seurakuntien johtavat viranhaltijat olivat työstäneet liittymissopimuksen ensimmäisen version. Vahva tavoite on säilyttää tutut työntekijät alueilla ja turvata mahdollisessa liitosvaiheessa toimivien toimintamuotojen jatkuvuus sekä väestöpohjasta ja paikallisista tarpeista nouseva toiminnan kehittäminen. Organisaatiosta oli esillä ensimmäiset versiot. Tavoitteena on järjestää seurakunnan johtaminen niin, että paikallinen ääni ja toimijuus mahdollistuisi.

Ohjausryhmä jatkaa liitossopimuksen luonnoksen valmistelua ja tuo sen sekä organisaation rakenteen seurakuntien luottamushenkilöiden ja työntekijöiden yhteiseen työskentelyyn tiistaina 12.3.2024 kello 18 Jokioisten seurakuntatalolla.

Kevään aikana järjestetään toiset seurakuntalaisten kuulemistilaisuudet. Näissä tuodaan esiin konkretiaa toiminnan järjestymisestä sekä taloudesta.

Liitosselvityksen ohjausryhmä

Tiedustelut: läänirovasti Esa Löytömäki