Kirkkoherran tervehdys

Tervetuloa Ypäjän seurakunnan kotisivuille! Toivon, että löydät etsimäsi sivuiltamme ja paikkasi seurakunnassamme.

Ypäjä on Suomen tunnetuin hevospitäjä, kantahämäläinen kunta Varsinais-Suomen rajamailla. Ypäjän seurakunta on itsenäinen seurakunta, joka kuuluu Tammelan rovastikuntaan ja Tampereen hiippakuntaan.

Ypäjän seurakunta on olemassa ja toimii uskoen ja toivoen Kristuksen kaste- ja lähetyskäskyn valtuuttamana jokaisen ypäjäläisen ja täällä vierailevan hyväksi. Yhteistyö kuntaan ja erilaisiin paikallisiin sidosryhmiin on luontevaa ja merkityksellistä. Toivon, että olet rohkeasti yhteydessä työntekijöihimme tai luottamushenkilöihin, mikäli Sinulla on tarvetta jollekin, jota ei ole tarjolla tai voisit itse tulla tekemään osasi jonkin yhteisen asian toteuttamiseksi. Seurakunnassa saa joko olla tai tehdä, tai sekä että. Elämä tuo eteen sekä iloisia, että raskaita asioita. Kaikesta, mikä on Sinulle ajankohtaista tai askarruttaa mieltäsi, voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä. Saat olla epäilevä, hapuileva, etsijä tai uskossasi vahva ja varma: ihan jokainen on tervetullut ja arvokas Jumalan kuva!

Tavoitamme erilaisia ihmisiä arjessa ja juhlassa vauvoista yli satavuotiaisiin lähimmäisiin. Seurakunnan toiminta on monipuolista ja pitäjäläistensä näköistä. Arkipäivisin on toimintaa lapsille, lapsiperheille, ja nuorille, sekä ikäihmisille ja musiikkia harrastaville. Diakoni tekee pyydettäessä arkisin kotikäyntejä ja laitosvierailuja. Viikonloppuisin kastamme, vihimme ja siunaamme haudan lepoon. Sunnuntaisin on messu Ypäjän kirkossa. Viikoittaisia seurakunnan ilmoituksia voit nähdä täällä nettisivuillamme, sekä paikallisessa Ypäjäläinen -lehdessä (löytyy myös verkkoversiona).

Olemme Sinua varten vuoden jokaisena päivänä. Siunatkoon Sinua kaikkivaltias ja armollinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki.


Kalle Leppälä

vt. Kirkkoherra